dinsdag 9 april 2013

 MARATHONVOER

ik wens de marathonlopers alvast veel succes dit weekend.  Tip: donderdag en vrijdag extra koolhydraten eten en veel drinken, maar vooral dit: eet zaterdag  ongeveer 7gram/kg  lichaamsgewicht  aan koolhydraten.  Een deel daarvan zou ik vloeibaar innemen. bijv aa drink high energie ( 1 liter verdeeld over de dag.  dat is al 670 calorien.)
Kijk op http://www.calorietabel.nl/  voor meer koolhydraatrijke voedingsmiddelen.


Brood met jam, pannenkoeken met stroop en suiker, pasta ed.   bij zoveel extra koolhydraten wel minderen met je vet en eiwit. anders wordt het totaal aan calorien wel erg hoog

Ditmaal mag het brood  en de pasta wit zijn, andere krijg je zoveel vezels binnen dat je last kunt krijgen van je darmen tijdens het lopen.


Blijf ook zaterdag veel water drinken,( voor elke gram koolhydraten die het lichaam opslaat houdt het ook 2,5 gram water vast. je kunt een kleine gewichtstoename verwachten, maar dat water en die koolhydraten komen gedurende de marathon wel van pas.  neem 1 uur voor de start nog 250 cc energiedrank en voor onderweg elke 20 minuten een gelletje bijv SIS sport.  liefst iets waar je al ervaring mee hebt.   onderweg kun je sportdrank van aa krijgen, neem dat ipv water, het kan van pas komen na 35km.   Drink naar behoefte onderweg, dus niet overdrijven en bij elke post 500cc gaan drinken. dan plas je namelijk al je natrium uit en dat is niet zonder risico.  maar dit speelt vooral bij de langzame lopers niet bij toppers zoals jullie.
en dan nog 1 tip:  

3 opmerkingen:

  1. Nuttig en leuk, de beste communicatie. Even zeuren toch: je thema vind ik meer voor een rouwkaart. :-) Succes met de schrijverij, ik blijf je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb direct een adviseur in dienst genomen voor een ander design. en je ziet het. het is een groeiproces.
      dank voor je feedback.

      Verwijderen
  2. Leuk ik ga je volgen. Aandachtspunje: punten en hoofdletters. Gaat niet helaas niet automatisch in Blogger. Veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen